Praha 12. prosince 2016 – Na tradičním předvánočním setkání uspořádala Asociace pro veřejné zakázky (AVZ) benefiční aukci, na níž vydražila předměty za 14 386,- Kč. Výtěžek z aukce pomohl splnit vánoční přání dětem z dětských domovů v rámci projektu „Strom splněných přání“.

AVZ se letos rozhodla podpořit adventní atmosféru uspořádáním benefiční aukce, jejíž výtěžek pomohl splnit některá z vánočních přání dětem z dětských domovů v rámci projektu „Strom splněných přání“, pořádaného společností DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s. AVZ se v rámci projektu rozhodla podpořit dospívající děti z dětských domovů, které pomalu směřují ke svému osamostatnění, a to ve snaze pomoci jim alespoň takto překonat znevýhodnění spočívající v absenci rodičovské opory v nesnadné životní etapě.

Benefiční aukce nebyla pouze vtipným zpestřením programu předvánočního setkání členů a hostů AVZ, ale byla tím založena smysluplná tradice i pro další ročníky obdobných setkání. „Děkujeme všem členům za jejich přístup k této dobročinné akci. Všichni pochopili, že není ani tak rozhodující, jaké předměty se dražily, ale pro jaký účel jsou prostředky z dražby určeny. Jsme proto mile překvapeni výší částky za vydražené předměty a těší nás, že uděláme radost hned třem šestnáctiletým dětem. Ty od nás obdrží notebooky nebo tablety. Věříme, že dárky využijí nejen k zábavě, ale hlavně ke studiu a vzdělávání se, které je tak důležité pro jejich budoucnost,” komentuje výsledky dražby předseda výkonného výboru AVZ Tomáš Machurek.

 AVZ se daří již 10 let úspěšně rozvíjet odbornou diskusi o správném a nejvhodnějším uchopení zadávacích pravidel a přispívat tak k stále větší profesionalizaci a kvalitě zadávání veřejných zakázek v ČR. AVZ je největší asociací působící v oblasti veřejného zadávání v ČR. Sdružuje subjekty z řad zadavatelů, uchazečů a poradců a v současné době má 53 členů. Letos slaví 10leté výročí své existence. Od svého založení uspořádala 16 konferencí a 36 seminářů, které jsou pro svou kvalitu velmi vyhledávané odborníky z oblasti veřejných zakázek. Vzdělávání praktiků a kultivaci oboru veřejných zakázek se hodlá AVZ věnovat i nadále a připravuje řadu dalších zajímavých aktivit pro odbornou i laickou veřejnost.

Kontakt:

Natálie Polášková

výkonná ředitelka Asociace pro veřejné zakázky, z.s.

mobil: + 420 776 021 736

email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.