(19. 5. 2022; zdroj Stanoviska expertní skupiny MMR k zákonu o zadávání veřejných zakázek - Portál o veřejných zakázkách (portal-vz.cz)) Na portále VZ bylo uveřejněno stanovisko expertní skupiny MMR k dopadu sankcí proti Rusku a Bělorusku do oblasti veřejných zakázek.

AKTUALIZACE k 24. 10. 2022 Aktualizované stanovisko Expertní skupiny k dopadu sankcí proti Rusku a Bělorusku do oblasti veřejných zakázek - Portál o veřejných zakázkách (portal-vz.cz) 

Uvedené aktualizované stanovisko můžete nalézt pod tímto odkazem: 221024_Dopad-sankcí-proti-Rusku-a-Bělorusku-do-oblasti-veřejných-zakázek_po-přijetí-revizí.docx (live.com) 

Na portále VZ je uveden rovněž odkaz na FAQ k sankcím proti Rusku, v němž Evropská komise zodpověděla často kladené otázky k sankcím proti Rusku v oblasti veřejných zakázek, které vyplývají z čl. 5k nařízení Rady (EU) č. 833/2014 ze dne 31. července 2014 o omezujících opatřeních vzhledem k činnostem Ruska destabilizujícím situaci na Ukrajině. Dokument je přístupný pod níže uvedeným odkazem Metodická stanoviska - Portál o veřejných zakázkách (portal-vz.cz).