(08.03.2021; Prvnizpravy.cz) Hodnoticí komise se sešla v rámci zadávacího řízení na multifunkční fotbalový stadion v Hradci Králové. Komise městu doporučila ukončit toto zadávací řízení a schválit výběr nejvhodnější nabídky. K tomuto rozhodnutí mohla komise dospět již na základě předběžných nabídek, neboť si zadavatel (město) tuto možnost vyhradil v zadávacích podmínkách. Výsledkem komise se bude ještě v březnu zabývat rada města a následně zastupitelstvo, do té doby město nesmí zveřejnit bližší informace k vítězné nabídce. Hradecká radnice musí současně vyčkat ještě na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, aby mohla s doporučeným dodavatelem uzavřít smlouvu.

 „Vedení města muselo častokrát prokázat odvahu absolvovat vášnivé a populistické diskuze na zastupitelstvu či v médiích. Chtěl bych poděkovat všem, kteří podpořili námi zvolený postup a díky kterému jsme se poměrně brzy dobrali výsledku. Hodnoticí komise vybrala dodavatele, kterého nyní budou muset pochopitelně schválit orgány města. Vše nyní tedy skutečně směřuje k tomu, že v Hradci Králové budeme mít reprezentativní multifunkční fotbalový stadion odpovídající nejen všem požadavkům, ale jeho návštěva bude příjemným zážitkem pro širokou veřejnost,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

„V následujících dnech budou všichni účastníci zadávacího řízení požádáni o poskytnutí anonymizovaných vizualizací stavby multifunkčního fotbalového stadionu včetně souhlasu s jejich uveřejněním. Veřejnost tak bude mít možnost vidět, mezi jakými návrhy hodnoticí komise vybírala,“ doplnil náměstek primátora Jiří Bláha.

Královéhradeckénovinky.cz informovala Bc. Kateřina Šmídová, tisková mluvčí, Magistrát města Hradec Králové.