Dne 21. března 2023 od 10:00 do 15:00 hod. se uskutečnil další - již 9. - metodický den ÚOHS, na němž se podíleli zástupci Asociace pro veřejné zakázky a který se věnoval méně využívaným postupům ve veřejném zadávání se zaměřením na jednací prvky. Prezentovány byly předběžné tržní konzultace, zjednodušený režim a jednací řízení s uveřejněním.

V rámci metodického dne vystoupili společně s místopředsedkyní ÚOHS Markétou Dlouhou a řediteli Mojmírem FlorianemPetrem Vévodou zástupci AVZ, konkrétně předseda a členové Výkonného výboru Tomáš Machurek, Adéla Havlová, Jan Slezák, Pavlína Trhalová, Zdeněk Cvejn, Juraj Šefčík a výkonná ředitelka Martina Šelejová a také Zuzana Profousová


Program metodického dne naleznete v příloze tohoto příspěvku. 

Prezentace z metodického dne jsou uveřejněny na stránkách ÚOHS Úřad pro ochranu hospodářské soutěže | Metodické dny veřejného zadávání (uohs.cz)

Ve spolupráci se zástupci ÚOHS byly zodpovězeny a dne 25. 4. 2023 uveřejněny odpovědi na obdržené dotazy (na webu ÚOHS). Uvedený dokument (souhrn otázek a odpovědí) je uveden také v příloze k tomuto příspěvku.