Problematikou inflačních doložek, vyhrazených změn ceny a indexace cen Vás provedli Mgr. Pavel Herman z advokátní kanceláře MT Legal, Mgr. Markéta Adámková z Ministerstva pro místní rozvoj, JUDr. Hana Nevřalová, MBA ze společnosti Metrostav a.s. a zároveň členka Skupiny pro cenovou politiku ve stavebnictví a veřejnou zakázku Svazu podnikatelů ve stavebnictví (SPS) a Ing. Pavel Novotný, Senior Advisor, ze společnosti One Advisory a.s. 

  • Grandior Hotel Prague, Na Poříčí 42, Praha 1
  • čtvrtek 28. dubna 2022
  • 14:00 - 18:00

Vhodné nastavení inflační doložky pro jednotlivé typy veřejných zakázek je tématem velmi aktuálním. Především u připravovaných zakázek by měli zadavatelé pečlivě zvažovat, zda v zadávacích podmínkách (obchodních ustanoveních) nastaví mechanismus uplatnění inflační doložky a za jakých okolností. Optimální nastavení inflační doložky zohledňující cenové výkyvy na trhu (např. stavebních materiálů) však není jednoduchou, ani jednoznačnou záležitostí. Navíc současný nepředvídatelný pohyb cen pozici zadavatelům ještě více ztěžuje. V rámci tematického setkání jsme problematiku podrobně rozebrali, uvedli kladné i stinné stránky konkrétních metodik a příkladů inflačních doložek.

Přítomní posluchači stejně jako účastníci v on-line prostředí (v rámci livestreamu) měli v průběhu tematického setkání a následně v rámci diskuse možnost klást dotazy přednášejícím.  

Všem registrovaným účastníkům v livestreamu byl po skončení setkání zaslán jeho videozáznam.