Zveme Vás na tematické setkání zaměřené na povinnosti související se zjišťováním absence střetu zájmů či zjišťováním skutečných majitelů a s problematikou aplikací mezinárodních sankcí (ekonomických i individuálních) uvalených nejen v souvislosti s konfliktem na Ukrajině. Úvodní slovo pronese zástupce Ministerstva pro místní rozvoj, své zkušenosti z praxe s aplikováním uvedených povinností Vám předají zástupci vysokých škol (Univerzity Karlovy,  Vysoké školy chemicko-technologické, Jihočeské univerzity a Mendelovy univerzity), poté Vám představíme aplikace pomáhající dohledávat vazby, kontrolovat sankce atd. (DATLAB, CRIBIS) a v závěrečné části vystoupí zástupce Ministerstva spravedlnosti a zástupci auditního orgánu Ministerstva financí.

• Grandior Hotel Prague, Na Poříčí 42, Praha 1
  • čtvrtek 8. prosince 2022
  • 14:00 - 17:30

Kam až sahají a kde, či zda vůbec někde a někdy, končí povinnosti kladené na subjekty účastnící se zadávání veřejných zakázek v souvislosti se zjišťováním absence střetu zájmů, popř. lze mu účelně předcházet či zamezovat, a s mezinárodními sankcemi? Jste si jisti tím, co vše by měl zadavatel vědět (zjišťovat) o dodavatelích a jejich poddodavatelích, aby neporušil mezinárodní sankce, a co by měl zjišťovat také dodavatel o svých poddodavatelích? Co bude "stačit" k prokázání, že jste jako zadavatel či dodavatel udělal a zjistil maximum, co bylo v danou chvíli možné, abyste dodrželi nařízené povinnosti? A je situace obtížnější u dotovaných zakázek? Opravdu je "nezbytné" kontrolovat střet zájmů, skutečné majitele a mezinárodní sankce i ve chvíli, kdy si "jen" jdete pořídit tužku do papírnictví? Přijďte s námi diskutovat o aktuálních tématech, která hýbou zakázkovým světem.

Dotazy budete mít možnost pokládat přednášejícím v závěru jejich příspěvků. Účastníci na livestreamu budou moci vznášet své dotazy v průběhu akce prostřednictvím on-line chatu. Možnost zaslat své dotazy v předstihu před tematickým setkáním máte již nyní prostřednictvím připraveného formuláře: Dotazy k Tematickému setkání "Rozrůstající se chobotnice střetu zájmů, zjišťování skutečných majitelů a sankcí".

Předpokládaný program setkání:

14:00 - 14:30 Zákonný rámec povinností (nejen dle ZZVZ) - JUDr. Vlastimil Fidler, Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR)
14:30 - 15:30 Vystoupení zástupců vysokých škol - Ing. Vojtěch Malina (Univerzita Karlova), Mgr. Iveta Farkačová (Mendelova univerzita v Brně), Bc. Radka Madarová, LL.M. (Jihočeská univerzita), Ing. Jiří Prokš (Vysoká škola chemicko-technologická)
15:30 - 16:00 Coffeebreak
16:00 - 16:30 Vystoupení zástupců DATLAB a CRIF (CRIBIS) - Jiří Skuhrovec (DATLAB) a Ondřej Bartoň (CRIF)
16:30 - 17:30 Vystoupení zástupce Ministerstva spravedlnosti a zástupců auditního orgánu Ministerstva financí - JUDr. Jiří Kapras (ředitel odboru střetu zájmů a boje proti korupci, MSp) a Mgr. Stanislav Bureš a Mgr. Jaroslav Gramel (auditní orgán MF)

Pořadatel si vyhrazuje možnost změny programu.

Registrujte se, prosím, včas, nejpozději však do 5. 12. 2022. V případě naplnění kapacity může být registrace účastníků ukončena dříve.

Členové AVZ
Akce se může zúčastnit vždy až 6 účastníků za člena AVZ.
První účastník za člena AVZ má vstup na akci zdarma a každý další za účastnický poplatek 1000,- Kč bez DPH. (Počet účastníků je limitován kapacitou sálu).

Nečlenové AVZ
Akce se mohou účastnit vždy až 2 zástupci jedné organizace / firmy / samostatně hospodařící organizační složky.
Vstupní poplatek pro nečleny činí 2200 Kč bez DPH / 1 osobu

Nemůžete-li se akce zúčastnit osobně, můžete se zaregistrovat k účasti formou
videostream live.
Po skončení akce Vám bude následující pracovní den zaslán záznam setkání.
Videostream live je zpoplatněn:
Členové AVZ 550,- Kč bez DPH/ 1 přístup
Účastníci z řad nečlenů AVZ platí 1000 Kč bez DPH / 1 přístup

Členové ARI mají v případě jakékoliv formy účasti 10 % slevu z nečlenského vstupního poplatku. Pro využití slevy je třeba do přihlášky uvést skutečnost, že jste členem ARI.

Přihláška na akci AVZ /příp. její livestream

Přihláška je platná pouze v případě, že se Vám po jejím odeslání zobrazí zpráva o úspěšné registraci a na Vámi zadaný email přijde potvrzení o přijetí Vašich údajů. V případě problémů pište na asociacevz@asociacevz.cz.  Fakturu (daňový doklad) obdržíte na Vámi zadaný email; přejete-li si ji zaslat jiným způsobem, uveďte to prosím do poznámky.

Kontaktní osoba

Fakturační údaje

Doporučení a jiné informace

Účastníci

Invalid Input

Vaše registrace je platná po obdržení potvrzovacího emailu. Účastnický poplatek lze uhradit pouze převodem na účet č. 510 333 999/2700 (UniCredit Bank). Registraci pro videostrem lze zrušit nejpozději 4 pracovní dny před konáním akce. K pozdějším zrušením a omluvám z účasti na akci se nepřihlíží.

V případě registrace na live-stream Vám bude 1 pracovní den před akcí zaslán odkaz, jehož prostřednictvím můžete sledovat tematické setkání online. Technické podmínky pro správnou funkci videostream Vám zašleme v textu potvrzovacího emailu.