(24.11.2020; Kr-vysocina.cz ; autor: Ing. Eva Neuwirthová) Dva vlastní IT projekty přihlásil Kraj Vysočina do 15. ročníku Egovernment THE BEST 2020, tedy do odborné soutěže vyhlašované pravidelně Magazínem Egovernment ve spolupráci se společností ICZ. Do čtyř kategorií bylo přihlášeno celkem 27 projektů obcí, měst, krajů, ministerstev. „Ocenění prvním místem si Vysočina zasloužila za Nákupní portál Kraje Vysočina, díky kterému mohou desítky příspěvkových organizací i zaměstnanců krajského úřadu doplňovat komodity bez nutnosti jejich zdlouhavého individuálního soutěžení a v prostředí, které je velmi podobné klasickým e-shopům, druhým zářezem mezi oceněnými je projekt Zdravotnická dokumentace na portálu občana, který kraj realizoval například s Nemocnicí Třebíč a Ministerstvem zdravotnictví. Projekt zjednoduší přístup občana ke své zdravotní dokumentaci,“ popsala sekční ředitelka Krajského úřadu Kraje Vysočina Eva Janoušková.
 

Pro IT tým Kraje Vysočina je získání dvojitého zlata obrovským zadostiučiněním, oceněním práce, kterou občan obvykle nevidí, ale její výsledky maximálně zpříjemňují a ulehčují řešení běžných životních situací. Vyhlašovatelé touto cestou shromažďují a prezentují projekty, které byly (případně právě jsou) v rámci státní a veřejné správy v daném roce realizovány a mohou být inspirativní ostatním.

Soutěžní kategorie centrální úřady

Zdravotnická dokumentace na Portálu občana

Realizátor: Kraj Vysočina ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví, Ministerstvem vnitra, NAKIT a Nemocnicí Písek, Nemocnicí Třebíč a ZZS Královehradeckého kraje

Provozovatel: Kraj Vysočina

Cílem projektu bylo využití stávajících centrálních informačních systémů Portál občana (PVS), eGon Service BUS (eGSB) a Národní kontaktní místo pro elektronické zdravotnictví (NCP) pro zpřístupnění zdravotnické dokumentace od jednotlivých poskytovatelů zdravotnických služeb (nemocnice, ZZS) přímo občanovi (pacientovi).
Vedle propojení výše jmenovaných státních systémů pak byly cílem projektu standardizace a integrace výměnných platforem a rozhraní informačních systémů poskytovatelů zdravotnických služeb.