Policie navrhla znovu obžalovat čtveřici za Kuks

29.06.2019 (Zdroj:MAFRA, a.s. / MF DNES, Autor:(tů))
KUKS Policie doplnila vyšetřování v případu údajného ovlivnění veřejné zakázky na obnovu barokního hospitálu v Kuksu za 322 milionů korun. Na podzim věc vrátil k došetření pražský městský soud.

„Na státní zastupitelství jsme poslali návrh na obžalobu čtyř lidí minulý týden,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Trestní stíhání se týká bývalého zaměstnance Národního památkového ústavu Dalibora Dubového, který byl místopředsedou hodnoticí komise tendru, dále dvou zaměstnanců vítězné společnosti Gema Art Group a Petra Semeniuka, který je obviněn jako prostředník zjednání výhody této firmě. Soutěž v roce 2013 vyhrálo Sdružení Hochtief.CZ - Gema Art Group, vyšetřovatelé soudí, že čtveřice přispěla firmám k vítězství tím, že zakázku pomáhala připravit na míru Gemě.