Městská policie Brno dostala od ÚOHS pokutu 80.000 Kč

Brno 22. května (ČTK) - Brněnská městská policie dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu 80.000 korun za chybu ve výběrovém řízení z roku 2017 na komunikační systém Tetra, který strážníci využívají. Je to druhý postih za toto výběrové řízení.

ČTK to zjistila z internetových stránek úřadu.
Úřad pochybení zjistil na základě vlastní kontroly. Městská policie Brno podle zjištění ÚOHS při zadávání veřejné zakázky v jednacím řízení bez uveřejnění neověřila dostatečně vlastnickou strukturu u vybraného dodavatele, kterým byla společnost KonekTel. Vybraný dodavatel sice byl českou akciovou společností, ale neměl vydané výlučně zaknihované akcie, proto měl být ze zadávacího řízení vyloučen.
"Městská policie Brno proti příkazu nepodala odpor a příkaz je tak pravomocný," uvedl mluvčí úřadu Martin Švanda.
Loni v dubnu dostali brněnští strážníci za výběrové řízení na komunikační systém Tetra pokutu 100.000 korun, a to za postup při zadávání veřejné zakázky. Pro využití takzvaného jednacího řízení bez uveřejnění podle úřadu nebyly splněny zákonné podmínky. Ani proti první pokutě se Městská policie Brno neodvolala.
ska kpt