VLÁDA SCHVÁLILA ZPRÁVU O FUNGOVÁNÍ NÁRODNÍHO ELEKTRONICKÉHO NÁSTROJE PRO ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK (NEN) ZA ROK 2018

Praha 13. května (www.portal-vz.cz) Vláda České republiky na svém jednání dne 6. května 2019 schválila materiál Zpráva o fungování Národního elektronického nástroje pro zadávání veřejných zakázek (NEN) za rok 2018.

Předkládat vládě zprávu ukládá usnesení vlády ČR ze dne 30. července 2014 č. 628 k používání Národního elektronického nástroje v rámci národní infrastruktury pro elektronické zadávání veřejných zakázek, v platném znění.
Zpráva o fungování národního elektronického nástroje pro zadávání veřejných zakázek (NEN) za rok 2018 obsahuje především informace o činnosti MMR v oblasti správy NEN v návaznosti na úkoly a opatření správy NEN, identifikační údaje provozovatele NEN, přehled a počet subjektů zapojených do rutinního provozu NEN, údaje o počtu a finančních objemech zadávaných veřejných zakázek, a to jak podle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek. Ke konci roku 2018 bylo v NEN registrováno celkem 978 zadavatelů a 8 972 dodavatelů. Počet uživatelů vzrostl na 20 916 osob. Zadavatelé ve sledovaném období roku 2018 realizovali v NEN celkem 21 228 veřejných zakázek. Celkový finanční objem veřejných zakázek v NEN, které byly ke konci roku 2018 ve stavu Zadání/Plnění, byl ve výši 69 360 221 810,- Kč bez DPH. Materiál nemá dopad na podnikatelské prostředí. Zprávu o fungování Národního elektronického nástroje pro zadávání veřejných zakázek (NEN) za rok 2018 včetně souvisejícího usnesení vlády naleznete na http://www.portal-vz.cz/getmedia/fbbcf216-b489-4430-b261-7f59b5d627da/III-_Zprava-NEN_final.pdf