Ústí zrušilo zakázku na přepážkové centrum a na opravu bazénu

Ústí nad Labem 24. dubna (ČTK) - Ústí nad Labem zrušilo veřejnou zakázku na stavbu přepážkového centra v budově magistrátu. Do výběrového řízení na rekonstrukci prostor za 54,6 milionu korun se nikdo nepřihlásil. Žádnou nabídku neobdrželo město ani na opravu bazénu v jeslích, proto i tuto zakázku rada zrušila. Novinářům to dnes řekla náměstkyně primátora Věra Nechybová (UFO).

"Opakovaně se snažíme soutěžit, ale nikdo se nehlásí. Zakázku na opravu bazénu v jeslích určitě vyhlásíme znovu, u přepážkového centra je to na diskusi," uvedla Nechybová.
Předmětem zakázky na přepážkové centrum byla rekonstrukce prostoru registru vozidel, bývalé kuchyně a jídelny včetně zázemí a skladovacích prostor ve dvou podlažích. Mělo vzniknout centrální přepážkové centrum pro občany, v jehož zázemí by byly kartotéky, sklady a archivy. Počítalo se i se služebnou městské policie a odbavením Czech Pointu.
Hodnota zakázky neustále rostla, původně mělo stát centrum 20 milionů korun. Poté, co město vypsalo zakázku podruhé na 50 milionů a nikdo se nepřihlásil, vzrostla hodnota zakázky o dalších 4,6 milionu na 54,6 milionu korun bez DPH.
Prioritou pro město je podle Nechybové oprava bazénu v objektu městských jeslí na Severní Terase. "Zázemí je nevyhovující. Překontrolujeme rozpočet a pokusíme se zakázku vyhlásit znovu," uvedla. Bazén zatím funguje bez omezení.
U zakázky na opravu bazénu v jeslích cena vzrostla z původních 8,5 milionu korun na 11 milionů korun, přesto nabídka nepřišla. Bazén je podle radních funkční, ale jeho technologie už nevyhovuje provozu, nelze ho například čistit tak často, jak by bylo potřeba. Bazén má navíc malou hloubku, s čímž mají problém hlavně vysocí dospělí. V zázemí chybí oddělené šatny pro muže a pro ženy.
Radka Fialová kš