O stavbu silnice I/68 Třanovice - Nebory se uchází 3 zájemci

Praha 18. ledna (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dostalo ve výběrovém řízení na stavbu silnice I/68 na Frýdecko-Místecku mezi Třanovicemi a třineckou částí Nebory tři nabídky. Hodnoticí komise je nyní posoudí a doporučí ŘSD, se kterým uchazečem by mělo uzavřít smlouvu. ČTK to dnes sdělil mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Podle předpokladu ŘSD by stavba měla začít letos na jaře, konkrétní termín jejího zahájení ale závisí na případných námitkách ze strany neúspěšných uchazečů k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
S nejnižší cenou 1,471 miliardy korun bez DPH se do tendru přihlásilo sdružení pod vedením firmy Rizzani de Eccher, nejvyšší cenu 2,487 miliardy nabídl Metrostav. Sdružení firem Eurovia CS a Strabag podalo nabídku za 2,145 miliardy korun. Všichni účastníci soutěže nabídli záruku 120 měsíců.
Silnice I/68 mezi Třanovicemi a Nebory je posledním nedostavěným úsekem obchvatu Třince. Přes Třinec vede silnice I/11, která směřuje na Slovensko a patří k nejvytíženějším v zemi.
ktp jw