ÚOHS: Olomouc chybovala v zakázce na výběr projektanta

Brno 6. dubna (ČTK) - Olomoucká radnice chybovala v zakázce na výběr projektanta pro třetí etapu protipovodňových opatření na řece Moravě. S vybranou firmou nesmí uzavřít smlouvu. Rozhodl o tom Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Vyplývá to z informací na webu úřadu. Mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá dnes ČTK řekla, že magistrát se k rozhodnuti ÚOHS vyjádří v pondělí poté, co se seznámí s odůvodněním.

ÚOHS zrušil hodnocení nabídek jednotlivých firem včetně výběru vítěze. Město podle antimonopolního úřadu porušilo zákon o veřejných zakázkách. Při hodnocení nabídky sdružení firem AGPOL s.r.o. a ALFAPROJEKT OLOMOUC, a.s. postupovala radnice netransparentně, uvedl ÚOHS.
"Tento postup mohl ovlivnit výběr dodavatele," uvedla místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová. Rozhodnutí úřadu je pravomocné, radnice musí navíc zaplatit náklady řízení u ÚOHS ve výši 30.000 korun.
Projekční kancelář má navrhnout protipovodňové opatření od mostu v ulici Komenského po ústí Trusovického potoka. Dále má řešit úpravu toku Trusovického potoka a navazující poříční zónu od jeho ústí do Moravy po křížení s železniční tratí Olomouc - Praha. Třetí oblastí je pás území pro uzavírací val mezi Černovírem a Hejčínem, včetně stavidlového uzávěru na Mlýnském potoku.
vrn beh hj