Soud potvrdil radnici v Chomutově pokutu 600.000 korun od ÚOHS

Brno/Chomutov 12. března (ČTK) - Krajský soud v Brně potvrdil radnici v Chomutově pokutu 600.000 korun od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Je za postup při veřejných zakázkách na stavby v oddychovém a relaxačním centru na Zadních Vinohradech i v tendru na výstavbu zimního stadionu a tréninkové haly, zjistila ČTK z webu Krajského soudu v Brně. Pokutu Chomutov už zaplatil, řekl dnes ČTK městský ekonom Jan Mareš.

Antimonopolní úřad radnici mimo jiné vytýkal výběr firem v tendru jejich losováním. Způsob,jakým to radnice udělala, nebyl podle ÚOHS dostatečně transparentní.
"Osoba provádějící losování (firem) z kartiček rozložených lícem dolů na stole de facto nelosovala, když v konečné fázi přímo určila pět kartiček, které postupně otáčela lícem nahoru," uvedl už dříve k případu antimonopolní úřad.
Radnice v Chomutově v minulosti chybovala i v jiném případě. Za chyby v zakázce z roku 2008 na výběr poradenské firmy dostala půlmilionovou pokutu.
vrn fir dr