Město Nové Strašecí chybovalo v zakázce na dostavbu kanalizace

Brno 14. února (ČTK) - Město Nové Strašecí chybovalo v zakázce na dostavbu kanalizace a čistírny odpadních vod. S vítězem tendru nesmí uzavřít smlouvu. Rozhodl tak Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), zároveň celou zakázku zrušil, zjistila ČTK z jeho internetových stránek. Rozhodnutí je pravomocné.

Podle úřadu město Nové Strašecí nestanovilo zadávací podmínky v podrobnostech nezbytných pro účast firem v zadávacím řízení. Hmotnost některých výrobků, například ponorného čerpadla, radnice stanovila rozdílně v technické zprávě a v soupisu prací.
"Tím se postup zadavatele stal nečitelným, neboť v zadávací dokumentaci není jednoznačně určeno, zda zadavatel požaduje zařízení o určité konkrétní hmotnosti či zda připouští i určitou odchylku od určité konkrétní hmotnosti," uvedla v rozhodnutí místopředsedkyně ÚOHS Eva Kubišová.
V zakázce úřad našel i další chyby. Město musí zaplatit náklady řízení u ÚOHS ve výši 30.000 korun. Zakázku nyní musí vypsat znovu a zpřesnit její zadání.
vrn dvd