Povodí Vltavy plánuje letos zakázky za 800 milionů korun

Praha 7. února (ČTK) - Státní podnik Povodí Vltavy letos plánuje vypsat zakázky za 800 milionů korun. V případě optimální projektové přípravy by mohl podnik na konci roku vypsat ještě zakázku na vybudování doplňkového bezpečnostního přelivu na orlické nádrži za dalších 800 milionů korun. ČTK to dnes sdělil mluvčí podniku Hugo Roldán.

Podnik například počítá s opravou 110metrové hráze a s odbahněním Kamenného rybníka v Trhanově za zhruba 27 milionů korun. Dále plánuje rekonstrukci sací roury na slapské přehradě za zhruba sedm milionů korun a analýzu oblastí s povodňovým rizikem za více než 42 milionů korun.
Po vzoru například Velké Británie podnik letos začal prezentovat plán zakázek potenciálním uchazečům. "Zákon nám to neukládá, ale chápeme to jako způsob společensky odpovědného zadávání veřejných zakázek," uvedl generální ředitel povodí Petr Kubala. Podnik tak mimo jiné chce, aby si mohli uchazeči o zakázky vyčlenit kapacity pro zapojení se do soutěže.
Státní podnik Povodí Vltavy spravuje na území o rozloze větší než 28.700 kilometrů čtverečních více než 22.000 km vodních toků.
drh jw