Olomouc vypsala tendr na tříletou propagaci města za 6 mil.Kč

Olomouc 31. ledna (ČTK) - Olomoucká radnice vypsala tendr na tříletou propagaci města v tuzemsku. Odhadovaná hodnota zakázky činí šest milionů korun. ČTK dnes informaci získala z věstníku veřejných zakázek. V předchozích letech propagaci města zajišťovala prostějovská agentura TK Plus, ve které má podíl vlivný sportovní manažer Miroslav Černošek.

"Předmětem rámcové dohody budou služby v oblasti marketingu a propagace statutárního města Olomouce na různých společenských, kulturních a sportovních akcích v ČR dle ročního plánu propagace, vypracovaného dodavatelem," stojí v popisu veřejné zakázky.
Nabídky lze podávat do 22. února. Mezi hodnoticími kritérii při jejich posuzování nebude cena, která je stanovena na dva miliony korun za roční propagaci. Hodnocen naopak bude počet a rozmanitost akcí či rozsah prezentace.
Podobnou zakázku olomoucká radnice vypsala v roce 2012, kdy ji získala společnost TK Plus. Za zajištění marketingových a propagačních služeb v letech 2012 až 2014 město tehdy zaplatilo 5,2 milionu korun.
Samosprávy v Olomouckém kraji každoročně investují do propagace milionové částky. Například hejtmanství v letech 2015 až 2018 za propagaci ročně platí 4,5 milionu korun. Krajskou zakázku v celkové hodnotě 18 milionů korun vyhrála agentura TK Plus, která tyto služby pro hejtmanství zajišťovala už v předchozích letech.
Společnost TK Plus nedávno uspěla i v tendru na roční propagaci Prostějova na sportovních a kulturních akcích. Prostějov letos za tyto služby zaplatí agentuře zhruba dva miliony korun. Dosavadní smlouva s marketingovou agenturou TK Plus, která za roky 2014 až 2017 od radnice dostala 14 milionů korun, skončila loni.
Marketingová společnost TK Plus se specializuje především na pořádání sportovních a kulturních podniků. Mezi její hlavní aktivity patří tenisový turnaj UniCredit Czech Open a atletický mítink Zlatá tretra Ostrava.
beh kš