Soud zrušil pokutu 50.000 korun pro Nemocnici Znojmo

Brno 30. ledna (ČTK) - Krajský soud v Brně zrušil Nemocnici Znojmo pokutu 50.000 korun. Před třemi lety ji uložil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za chyby při dostavbě tohoto zdravotnického zařízení. ČTK to zjistila z webu soudu, případ se vrací na ÚOHS.

Případ se týká zakázky z roku 2008. Nemocnice zakázku vypsala podle antimonopolního úřadu příliš široce. Výsledkem byla situace, kdy se do tendru přihlásila pouze jedna firma. V zakázce byly podle ÚOHS zahrnuty spolu se stavebními pracemi diametrálně odlišné dodávky, jako lékařské technologie nebo technologie stravovacího provozu.
V tendru byly podle původních závěrů ÚOHS i další chyby. Nemocnice prý nestanovila transparentně způsob hodnocení nabídek, což se týkalo samotné ceny zakázky. ÚOHS se nyní musí případem zabývat znovu na základě závěrů soudu, který zatím podrobnosti nezveřejnil.
vrn kš