ÚOHS se začal zabývat zakázkou na koridor, podnět podal Strabag

Brno 19. ledna (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se začal zabývat více než čtyřmiliardovou zakázkou na výstavbu čtvrtého železničního koridoru v úseku Sudoměřice - Votice. Tendr Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) napadla společnost Strabag. ÚOHS dnes zahájil správní řízení, potvrdil ČTK mluvčí ÚOHS Martin Švanda.

"Obdrželi jsme návrh společnosti Strabag, čímž je v dané věci zahájeno prvostupňové správní řízení. Podmínkou samozřejmě je, aby návrh splňoval všechny zákonné náležitosti, což se bude v příštích dnech prověřovat," uvedl Švanda.
O tom, že Strabag se rozhodl obrátit na ÚOHS, informoval dnes ráno web zdopravy.cz. Strabag v tendru skončil druhý za vítěznou brněnskou společností OHL ŽS, která nabídla nejnižší cenu 4,378 miliardy korun. OHL ŽS stavěla i navazující úsek z Tábora do Sudoměřic.
Strabag tvoří sdružení se Subterrou a Eurovií. Sdružení podalo námitku i na Správu železniční dopravní cesty, ta ji však zamítla, uvedl server zdopravy.cz
vrn hj