Rafaj odvolal místopředsedu ÚOHS pověřeného zakázkami

Brno 16. ledna (ČTK) - Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj odvolal místopředsedu úřadu pověřeného oblastí veřejných zakázek Josefa Chýleho. Důvodem byly výhrady k vedení agendy veřejných zakázek. Do čela sekce byla k dnešnímu dni jmenována Eva Kubišová (62), zjistila ČTK z webu úřadu.

Nová místopředsedkyně má s právem veřejných zakázek rozsáhlé zkušenosti, na téže pozici působila již v minulosti a řadu let vedla také odbor druhoinstančního rozhodování o veřejných zakázkách na ÚOHS.
Oblast veřejných zakázek patří k hlavním činnostem ÚOHS. Ročně úřad vydá několik stovek rozhodnutí. Aktuálně zkoumá například tendr na mýtné v České republice. Kromě toho ÚOHS povoluje fúze a dohlíží na to, aby firmy nevytvářely kartely a nezneužívaly svou dominanci na trhu.
vrn sd