Pražští radní projednají pravidla udělení dotací městským částem

Praha 16. ledna (ČTK) - Pražští radní dnes projednají pravidla rozdělování dotací městským částem. Letos by měly radnice od města dostat dohromady 500 milionů korun. Na programu jednání jsou také úpravy Vítězného náměstí, pořádání všesokolského sletu nebo udělení grantů v kultuře. Radní projednají i vznik takzvaného Re-use centra, kam budou moci lidé odkládat pro sebe zbytné, ale funkční věci.

Radnice budou moci magistrátu zaslat žádosti o dotaci na dva projekty. Jeden z nich městské části označí jako prioritní. Radní a zastupitelé by konečný seznam projektů, na které dá město peníze, měli schvalovat v březnu. Peníze nesmí být čerpány na projekty, na které šly peníze z ministerstva školství nebo evropských fondů.
Radní projednají rovněž nabytí 100 procent akcií firmy Pražské služby, jejímž většinovým akcionářem je nyní Praha. Část akcií patřících společnosti AVE CZ Daniela Křetínského chce s firmou město vyměnit za svůj menšinový podíl v Pražské teplárenské.
Vedení města projedná rovněž podporu organizaci XVI. všesokolského sletu. Na něj město dá pět milionů korun. Dalším bodem jednání je sběrna odložených fungujících věcí, která má být v Holešovické tržnici. Takzvané Re-Use centrum by mělo vzniknout v nevyužívané hale číslo 23. Projednána má být také příprava podkladů soutěže o návrh na celkové řešení Vítězného náměstí v Praze 6.
brn jw