Radnice v Klášterci nad Ohří nemusí platit čtvrtmilionovou pokutu

Brno 5. ledna (ČTK) - Radnice v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku nemusí platit čtvrtmilionovou pokutu, kterou dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Pokutu zrušil loni Krajský soud v Brně a Nejvyšší správní soud, nyní případ definitivně zastavil i ÚOHS. ČTK to zjistila z webu úřad.

Případ se týkal tendrů na energetické úspory základních škol Petlérská a Krátká.
Město podle dřívějších závěrů antimonopolního úřadu porušilo zákaz diskriminace při prokazování technických kvalifikačních předpokladů. Firmy musely předložit referenční zakázky, které se týkaly pouze staveb občanské vybavenosti.
Argumentaci úřadu ale loni odmítl Krajský soud v Brně. Dospěl k závěru, že radnice zákon neporušila, což následně potvrdil i Nejvyšší správní soud. Poté, co soudy případ vrátily antimonopolnímu úřadu, úřad svoje řízení zastavil s tím, že nebyly zjištěny důvody pro uložení sankce.
vrn kš