Hodonínská radnice chybovala v tendru na provoz osvětlení

Hodonín 4. prosince (ČTK) - Hodonínská radnice chybovala už podruhé v tendru na provoz osvětlení. V rozporu se zákonem o veřejných zakázkách v roce 2014 zakázku zrušila, podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) to ale byla chyba a v zakázce měla radnice pokračovat, vyplývá z webu úřadu.

Podle ÚOHS v odůvodnění zrušení zakázky chyběly dostatečné důvody, proč se radnice k tomuto kroku rozhodla. V tendru byly také další chyby.
"Tento postup zadavatele mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky a dosud nedošlo k uzavření smlouvy," uvedl v už pravomocném rozhodnutí předseda ÚOHS Petr Rafaj. Radnice má nyní v zakázce pokračovat, k tomu musí uhradit náklady řízení 30.000 korun. "O rozhodnutí ÚOHS víme a budeme v jeho smyslu postupovat. Jaký bude další postup, nedokáži v této chvíli zatím konkretizovat," řekl ČTK tiskový mluvčí hodonínské radnice Josef Horníček.
Zakázka je za 18 milionů korun. Hodonínská radnice s ní měla problémy už v minulosti, kdy podle ÚOHS nepostupovala transparentně při posouzení mimořádně nízké nabídkové ceny firmy, kterou vybrala jako vítěze. Také za tuto chybu měla zaplatit náklady řízení 30.000 korun.
vrn kš