Aktivity AVZ

Tematické setkání "Praktický náhled na změny závazků ze smluv"

VZ uspořádala tematické setkání
"Praktický náhled na změny závazků ze smluv s ohledem na rozhodnutí ÚOHS"
Problematikou provedli Mgr. Pavel Herman (Ministerstvo pro místní rozvoj), Mgr. Adéla Havlová, LL.M. a Mgr. Ing. Matůš Holubkovič (AK HAVEL & PARTNERS), Mgr. Mojmír Florian (ÚHOS), Mgr. Martina Šťastná (KÚ Liberecký kraj)

čtvrtek 5. září 2019 od 14,00 h.
Grandior hotel Prague, Na Poříčí 42, Praha 1

Záměrem akce bylo zprostředkovat kombinaci náhledů na problematiku, a to jednak z pohledu rozhodnutí ÚOHS a zákonu č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZZVZ) s otázkami praktické aplikace, jak se zadavatelé snaží se změnami závazků ze smluv vypořádat, aby dostáli i výkladové praxi a ZZVZ.

zastita ministryne 2019 2

• 14.00 – 14.45 h.  Pavel Herman – Náhled tvůrců zákona na §§ 222 a 100 ZZVZ, záměr, stanoviska a výkladový úsus na základě vyjádření EK
  • 14.45 – 15.30 h. – Mojmír Florian – Přehled rozhodnutí ÚOHS k § 222 a příp. i § 100 ZZVZ
  • 15.30 – 16.00 h. – Kávová přestávka